Chipsy ze sladkých brambor s fazolovým dipem
45 min.
Ingredience
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Batáty nakrájíme na co nejtenčí plátky. Osolíme a opepříme je, rozprostřeme na pečící papír, zakápneme dvěma lžícemi oleje a pečeme 30 minut na 200 °C. Poté necháme vystydnout.
- 2Mezitím si připravíme dip. Do mixéru dáme fazole, bazalku, česnek, zbylý olivový olej, ocet a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá, přidáme lžíci nebo i víc vody.
- 3Chipsy podáváme s dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 15. 4. 2017
Chipsy ze sladkých brambor s fazolovým dipem
Dětem moc chutnaly 😉