Chlazená špenátová polévka s pistáciemi

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekáme nadrobno a jemně podusíme na rozehřátém oleji. Přimícháme rozdrcený česnek, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Špenát omyjeme, nahrubo nakrájíme a přidáme k vývaru společně s nasekaným koprem. Několik minut provaříme bez pokličky. Dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím rozmělníme fetu na malé kousky, postupně přidáváme smetanu a šleháme metličkou dokud nevznikne nadýchaná směs.
  • 3
    Polévku podáváme studenou, s kopečky sýrové smetany, posypanou nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.