Chlazená špenátová polévka s pistáciemi
35 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Feta
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceOlej olivový
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 1hrstPistácie
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno a jemně podusíme na rozehřátém oleji. Přimícháme rozdrcený česnek, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Špenát omyjeme, nahrubo nakrájíme a přidáme k vývaru společně s nasekaným koprem. Několik minut provaříme bez pokličky. Dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
- 2Mezitím rozmělníme fetu na malé kousky, postupně přidáváme smetanu a šleháme metličkou dokud nevznikne nadýchaná směs.
- 3Polévku podáváme studenou, s kopečky sýrové smetany, posypanou nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.