Chléb s bramborovou náplní
40 min.
Ingredience
- 80gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůJogurt bílý
- 2kusyMáta
- 2kusyOkurky nakládané
- 250gramůBrambory
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 3lžíceVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 0,5litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 500gramůChléb konzumní
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme na velmi malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem krátce orestujeme. Přidáme kmín, koriandr a chilli koření a promícháme s cibulí a česnekem.
- 2Očistíme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Měkké budou asi za 10 minut.
- 3Uvařené, scezené brambory přidáme na pánev, přimícháme rajčatový protlak a špenátové listy, které jsme posekali na menší kousky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 5 minut.
- 4Malý kulatý chléb rozpůlíme, vydlabeme chlebovou hmotu a naplníme bramborovou nádivkou.
- 5Podáváme s jogurtovým přelivem, který jsme vytvořili z bílého jogurtu a krájené kyselé okurky. Můžeme přidat pro vůni trochu sekané máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.