Chléb s cibulovo-česnekovou příchutí

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
375 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky čenesku oloupeme a také najemno nakrájíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme 2 až 3 minuty nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek, cukr a smažíme ještě 2 minuty, až má směs zlatavou barvu. Nakonec ještě vmícháme jemně nasekaný rozmarýn a odstavíme pánev z ohně.
  • 3
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme cibulovo-česnekovou směs z pánve a přisypeme mouku tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
  • 4
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 5
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  • 6
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.