Chléb s cibulovo-česnekovou příchutí
55 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 1,5lžičkySůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
375 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky čenesku oloupeme a také najemno nakrájíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme 2 až 3 minuty nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek, cukr a smažíme ještě 2 minuty, až má směs zlatavou barvu. Nakonec ještě vmícháme jemně nasekaný rozmarýn a odstavíme pánev z ohně.
- 3Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme cibulovo-česnekovou směs z pánve a přisypeme mouku tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
- 4Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 5Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 6Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.