Chléb z kvasu s bramborami a bylinkami
145 min.
Ingredience
- 1,25litryVoda pitná
- 100gramůChlebový kvásek
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaPetržel - nať
- 0,5lžičkaFenykl obecný
- 5gramůDroždí
- 500gramůBrambory
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté brambory uvaříme v dostatečném množství vody, pak je oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody a přidáme žitný kvas. Přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl a bylinky, do protilehlého rohu třtinový cukr.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
- 4Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.
- 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme ho vychladnout
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.