Chlebíček s dýňovým kořením
90 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMed včelí
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1špetkaHřebíček mletý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová kůra
- 950gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžíceKakao
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKoření dýňové
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si misku, do které vložíme změklé máslo a vlijeme med. Promícháme dohromady, poté do misky vyklepneme vejce a postupně jedno po druhém zašleháváme. Přisypeme mleté nové koření, mletý hřebíček a dýňové koření. Přidáme ještě nastrouhanou citronovou kůru.
- 2Do misky vložíme prosátou mouku, kakao, přidáme prášek do pečiva. Šleháme a postupně přiléváme mléko. Dáme ho však jenom tolik, aby vznikající těsto zůstalo dost husté a nestékalo rychle z vařečky. Nemusíme použít celé množství mléka, které je uvedené v soupisu surovin. Misku s vytvořeným těstem vložíme do hrnce s vodou a prohříváme ve vodní lázni, aby se vše úplně spojilo v hladkou hmotu.
- 3Nachystáme formu na biskupský chlebíček o velikosti 30 x 11 centimetrů. Vložíme do ní pečicí papír a dbáme na to, aby na každé straně nahoře přečníval přibližně o 4 centimetry. Naplníme těstem. Troubu předehřejeme na 240 °C a vsuneme do ní naplněnou formu. Pečeme po dobu cca 45 minut, poté troubu vypneme, ale ponecháme ji ještě 15 minut zavřenou, aby se chlebíček dopekl. Následně chlebíček vyndáme, opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.