Chlebová omáčka s muškátovým oříškem
45 min.
Ingredience
- 800gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1litrMléko polotučné
- 1kusCibule
- 6kusůHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPažitka
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bílý chléb nakrájíme na plátky, rozložíme je na utěrku a necháme přes noc oschnout.
- 2Do připraveného hrnce nalijeme mléko. Cibuli očistíme, rozkrojíme na špalíčky, do každého špalíčku zapíchneme po jednom hřebíčku a vložíme do kastrolu s mlékem. Přidáme bobkový list, pepř, muškátový oříšek, sůl a zahřejeme těsně pod bod varu.
- 3Poté hrnec ze sporáku sundáme, zakryjeme pokličkou a necháme odpočívat asi 60 minut.
- 4Plátky chleba nakrájíme na kostičky.
- 5Hrnec s mlékem vrátíme zpátky na sporák, nasypeme do něj kostky chleba a při nízké teplotě asi 15 minut zahříváme.
- 6Následně do omáčky vmícháme máslo a smetanu a ještě asi 2 minuty zahříváme. Hrnec sundáme ze sporáku a ihned podáváme.
- 7Omáčku zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.