Chlebová omáčka s muškátovým oříškem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílý chléb nakrájíme na plátky, rozložíme je na utěrku a necháme přes noc oschnout.
  • 2
    Do připraveného hrnce nalijeme mléko. Cibuli očistíme, rozkrojíme na špalíčky, do každého špalíčku zapíchneme po jednom hřebíčku a vložíme do kastrolu s mlékem. Přidáme bobkový list, pepř, muškátový oříšek, sůl a zahřejeme těsně pod bod varu.
  • 3
    Poté hrnec ze sporáku sundáme, zakryjeme pokličkou a necháme odpočívat asi 60 minut.
  • 4
    Plátky chleba nakrájíme na kostičky.
  • 5
    Hrnec s mlékem vrátíme zpátky na sporák, nasypeme do něj kostky chleba a při nízké teplotě asi 15 minut zahříváme.
  • 6
    Následně do omáčky vmícháme máslo a smetanu a ještě asi 2 minuty zahříváme. Hrnec sundáme ze sporáku a ihned podáváme.
  • 7
    Omáčku zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.