Chlebová placka s olivami

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
160 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 100ml vlažné vody. Počkáme pět minut a droždí ve vodě pořádně rozmícháme. Pak přidáme mouku, sůl a pořádně promícháme. Těsto pak zakryjeme, dáme na teplé místo a počkáme 20 minut na vykynutí.
  • 2
    Poté nalijeme do mísy olej a bílé víno. Promícháme a popřípadě přidáme mouku či vodu, aby vzniklo pevné a lepkavé těsto. Potom do těsta vložíme na kolečka nakrájené olivy. Následně vše vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme.
  • 3
    Těsto vrátíme do mísy a necháme alespoň hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zhruba 2x zvětšit svůj objem.
  • 4
    Na pomoučeném stole pak vyválíme placku o průměru cca 25 centimetrů a výšce jednoho centimetru. Placku přeneseme na vymazaný plech a posypeme oreganem, přikryjeme utěrkou a opět necháme půl hodiny "odpočívat".
  • 5
    Nakonec už jen vložíme do trouby a necháme 30 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.