Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a bazalku nasekáme najemno, cherry rajčátka propíchneme, promícháme s česnekem a bazalkou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rajčátka nasypeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. Do hrnce nalijeme olej, přisypeme zbytek česneku a bazalky, osmahneme, přilijeme nakládaná rajčata i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme 15 minut. Střídku ze staršího chleba natrháme na kousky, přihodíme do hrnce, promícháme, přidáme rajčátka z trouby i s vypečenou šťávou, provaříme, přilijeme panenský olej, necháme projít varem a odstavíme. Podle potřeby přilijeme vodu a přisolíme.
  • 2
    Polévku rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 23. 1. 2016
Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty
Polévka krásně voněla po bazalce a česneku. Jen jsem neodolala a nakonec dochutila ještě citrónem, cukrem a trochou zakysané smetany. Dřív jsme jedli bez smetany, ale teď si vždy ráda na této kombinaci pochutnám 🙂