Chlebová polévka s plzeňským pivem
60 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůKapusta růžičková
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 5kusůPepř černý celý
- 500gramůChléb celozrnný žitný
- 2špetkyKmín mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chleba nakrájíme na kostky, přelijeme pivem a necháme stát.
- 2V tlakovém hrnci ve vodě uvaříme doměkka maso s kořenovou zeleninou, cibulí, kapustičkami, solí a pepřem.
- 3Hotový vývar přecedíme a přilijeme k chlebu s pivem a vaříme, dokud se chleba nerozvaří. Poté přisypeme kmín, přilijeme rozšlehaná vejce a smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.