Chlebové placky s tuňákem, kuřecím masem a rýží
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 100gramůTuňák v oleji
- 2kusyRajčata
- 1kusPórek
- 1lžíceMajonéza
- 100gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,25kusSalát ledový
- 12plátkůChléb Pita
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme okapat.
- 2Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozebereme na kousky, dáme do mísy. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená rajčata a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Vše smícháme s polovinou vařené rýže a s majonézou. Osolíme, opepříme, směsí naplníme 6 chlebových placek.
- 3Omytá kuřecí prsa povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, omytý salát nakrájíme na nudličky.
- 4Zbylou rýži promícháme se salátem, kuřecím masem a cibulí. Osolíme, opepříme a směsí naplníme zbylé placky. Povrch posypeme paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.