Chlebové šátečky plněné masem
85 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká
- 20gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
- 1,5decilitryVoda pitná
- 600gramůHovězí maso mleté
- 2kusyCibule
- 200gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMandle
- 2špetkySůl
- 10gramůTuk rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
848 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme chlebové těsto: v misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků, necháme kynout dalších 10 až 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.
- 2V době, kdy nám kyne těsto, si připravíme masovou náplň. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. V misce nakrájenou cibuli a nastrouhané mandle smícháme s mletým masem a máslem, podle chuti opepříme, osolíme.
- 3Masovou směs rozdělíme na chlebové placky, ty následně v půlce přeložíme, aby vypadaly jako půlměsíc. Okraje potřeme bílkem, nebudou se od sebe odlepovat.
- 4Plněné chlebové placky pečeme 10 až 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.