Chlebové tousty se sýrem a kopřivami
30 min.
Ingredience
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 8lžicSýr Čedar
- 1stroužekČesnek
- 100gramůKopřiva
- 8lžicSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžičkyHořčice kremžská
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř 4 barev
- Na vytření plechu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 165°C. Tvrdý sýr nastrouháme. Malý stroužek česneku utřeme. Z omytých mladých kopřiv otrháme listy, které pokrájíme na proužky. V pánvi na rozehřátém oleji listy za stálého obracení velmi krátce orestujeme, přibližně 1-2 minuty. Poté je vyjmeme z omastku, dáme je do mísy, přimícháme k nim zakysanou smetanu, rozetřený česnek, hořčici a 4 lžíce nastrouhaného sýru. Směs osolíme a opepříme podle chuti.
- 2Připravenou směs namažeme na krajíce chleba, položíme je na menší plech, který jsme vytřeli olivovým olejem, chleba ještě posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem a dáme ho do trouby zapéct. Pečeme přibližně 8 - 10 minut tak, aby se sýr začal roztékat.
- 3Chlebové tousty podáváme hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 18. 5. 2017
Chlebové tousty se sýrem a kopřivami
Dobré jarní jídlo.