Chlebové uzly se sezamem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší část sezamových semínek osmahneme na suché rozpálené pánvi, menší část ponecháme na posypání. Vejce rozšleháme v misce.
  • 2
    Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl, přisypeme i opražená sezamová semínka. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  • 5
    Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, z každého vyválíme přibližně 20 až 25 cm dlouhý váleček a z něj uvážeme uzel tak, aby dole byl plochý a druhý konec směřoval nahoru. Uzly dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 45 až 60 minut.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Vykynuté uzly potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylými semínky. Pečeme přibližně 15 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.