Chlebovka z Knížecích plání
37 min.
Ingredience
- 250gramůChléb konzumní
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6litrůVoda pitná
- Vařené brambory
- 400gramůBrambory
- 6decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme v 6 dl vody ve slupce. Vaříme je 20 minut, uvařené scedíme, oloupeme, nakrájíme na plátky, které dáme do hluboké mísy. Na ně položíme tenké plátky chleba, osolíme, opepříme a vrstvy opakujeme minimálně 3x.
- 2V pánvi na rozpáleném másle (2 lžíce) usmažíme nasekanou cibuli dozlatova. Cibuli dáme do mísy na chleba. Do pánve dáme další lžíci másla, když se roztopí, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou též dáme do mísy. Vše zalijeme vřelou vodou. Mísu zakryjeme a necháme chleba dostatečně nasáknout.
- 3Hotovou polévku rozdělíme do talířů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.