Chlebový nákyp s goudou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Toasty zbavíme kůrky a nakrájíme na 3 cm velké čtverečky. Několika toastovými čtverečky vyložíme dno zapékací mísy.
  • 2
    Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme máslo a hlívy na něm opečeme. Po 3 minutách přidáme prolisovaný česnek, přimícháme ocet, necháme povařit. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Goudu nastrouháme.
  • 4
    Do zapékací mísy postupně vrstvíme houby, chléb a sýr. Smícháme mléko, vejce a hořčici, osolíme a opepříme, připravenou směsí přelijeme nákyp. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po vyjmutí ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.