Chlebový salát s rajčaty

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílý chléb nakrájíme na kostky a opečeme je na oleji (3 lžíce) na teflonové pánvi do zlatova. Vyjmeme a položíme na papírovou utěrku.
  • 2
    Omytá rajčata nakrájíme na kousky, oloupané cibulky na kolečka. Kapary drobně nasekáme.
  • 3
    Smícháme vinný ocet, zbylý olivový olej, sůl a pepř. Směs promícháme s rajčaty, cibulkou, kapary, nasekanou bazalkou a petrželkou. Přidáme opečený chléb, necháme asi 5 minut rozležet.
  • 4
    Salát podáváme ozdobený snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.