Chleby s tuňákovým dresinkem a hovězím masem

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme čerstvý kopr, část drobných lístků odložíme na ozdobu, ostatní drobně pokrájíme. 8 listů hlávkového červeného (nebo zeleného) salátu omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Posypeme je 2-3 špetkami soli, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s pokrájeným koprem. Omytá zralá rajčata nakrájíme na plátky a posypeme je bílým pepřem. Očistíme a omyjeme mladou karotku, kterou podélně nakrájíme na struhadle na dlouhé tenké plátky.
  • 2
    Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na proužky, silné asi 5 mm. V pánvi si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme asi 30-50 sekund z každé strany dozlatova. Poté ho podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a vyjmeme z oleje.
  • 3
    4 plátky slunečnicového chleba potřeme tuňákovým dresinkem. Na něj položíme proužky hovězího masa, ozdobíme mrkví, rajčaty, snítky kopru a podáváme.
  • 4
    Tuňákový dresink:
  • 5
    Kousky tuňáka z konzervy scedíme a bez nálevu ho dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a přidáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Doložíme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.