Chlupaté knedlíky s míchanými vejci
45 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 5kusůVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hrubá
- 400gramůZelí kysané
- 3kusyPepř černý celý
- 1lžíceCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 70gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na vaření
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a necháme pustit vodu, kterou slijeme. K bramborám přidáme jedno vejce, sůl, kmín a pepř. Vmícháme mouku a vypracujeme polotuhé těsto.
- 2Polévkovou lžící vykrajujeme kousky a vkládáme do vroucí osolené vody. Hned promícháme, aby se nechytaly dna, a vaříme zhruba 8 minut. Uvařené knedlíky přelijeme studenou vodou, necháme okapat a v míse smícháme se sádlem a držíme na teple.
- 3V mezičase uvaříme překrájené kysané zelí s celým pepřem. Uvařené zelí, je-li třeba, scedíme a osladíme.
- 4Na másle usmažíme zbylá vajíčka. Na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou cibuli.
- 5Uvařené knedlíky promícháme se zelím a smaženými vejci, zdobíme osmaženou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.