Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem
70 min.
Ingredience
- 300gramůVepřový bok
- 750gramůBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 4špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, jednu třetinu uvaříme ve slupce v osolené vodě.
- 2Dvě třetiny brambor oškrábeme a s uvařenými oloupanými bramborami je nastrouháme.
- 3Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 4Vepřový bůček omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je podlité trochou vody smažíme dozlatova. Pak přidáme nakrájenou cibuli, promícháme, ještě krátce osmažíme a dochutíme kmínem, pepřem a solí.
- 5Nastrouhané brambory smícháme s moukou a vajíčky, těsto osolíme a vytváříme z něj lžící malé noky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky promícháme v pánvi s osmaženým bůčkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.