Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, jednu třetinu uvaříme ve slupce v osolené vodě.
  • 2
    Dvě třetiny brambor oškrábeme a s uvařenými oloupanými bramborami je nastrouháme.
  • 3
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 4
    Vepřový bůček omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je podlité trochou vody smažíme dozlatova. Pak přidáme nakrájenou cibuli, promícháme, ještě krátce osmažíme a dochutíme kmínem, pepřem a solí.
  • 5
    Nastrouhané brambory smícháme s moukou a vajíčky, těsto osolíme a vytváříme z něj lžící malé noky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky promícháme v pánvi s osmaženým bůčkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.