Chňapal na karibský způsob
35 min.
Ingredience
- 2lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůChňapal červený
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 1kusPaprika červená
- 2hrnkyVývar rybí
- 2kusyRajčata
- 1kusMango
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,25hrnekVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme rum, víno, zázvor a česnek a směs podle chuti opepříme. Rybí filety nakrájíme na kousky, vložíme do marinády a obrátíme je. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky na 30 minut.
- 2Rybu vyjmeme z marinády a odložíme. Cibuli nakrájíme na klínky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji na středně silném ohni za občasného míchání 5 minut, dokud nezezlátne. Potom ji zaprášíme moukou, zamícháme a přidáme rajčatový protlak a nakrájenou papriku. Postupně vmícháme rybí vývar a marinádu a přivedeme k varu. Omáčku vaříme 3 minuty.
- 3Do omáčky vložíme rybu, rajčata a mango a podle chuti osolíme. Pánev zakryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 8 minut. Hotový pokrm rozložíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.