Chňapal na karibský způsob

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme rum, víno, zázvor a česnek a směs podle chuti opepříme. Rybí filety nakrájíme na kousky, vložíme do marinády a obrátíme je. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky na 30 minut.
  • 2
    Rybu vyjmeme z marinády a odložíme. Cibuli nakrájíme na klínky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji na středně silném ohni za občasného míchání 5 minut, dokud nezezlátne. Potom ji zaprášíme moukou, zamícháme a přidáme rajčatový protlak a nakrájenou papriku. Postupně vmícháme rybí vývar a marinádu a přivedeme k varu. Omáčku vaříme 3 minuty.
  • 3
    Do omáčky vložíme rybu, rajčata a mango a podle chuti osolíme. Pánev zakryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 8 minut. Hotový pokrm rozložíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.