Chňápal s koriandrem a mandlemi
35 min.
Ingredience
- 4kusyFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusLimetka
- 1kusKoriandr čerstvý
- 75gramůMandle
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
36 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí a pepřem, rybí filé osušíme a obalíme v kořeněné mouce.
- 2Máslo i olej zahřejeme v pánvi, přidáme plátky ryby a smažíme 2 minuty z jedné strany a 2 z druhé strany dozlatova. Osmaženou rybu přeneseme do mísy a necháme v nahřáté troubě, aby nevychladla.
- 3K výpeku přidáme mandlové lupínky a opražíme je dozlatova. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky, šťávu a koriandr, dobře promícháme. Nalijeme na teplou rybu.
- 4Podáváme s teplými tortillami z pšeničné mouky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.