Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kilogramChňapal červený
- 4kusyRajčata
- 4kusyCibulka jarní
- 60gramůPetržel - nať
- 300mililitrůVývar rybí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nadrobno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno poklademe polovinu rajčat a polovinu nasekané cibule a na plátky nakrájené jarní cibulky. Dále položíme osolenou rybu a pokryjeme zbývající zeleninou. Posypeme nasekanou petrželkou a přilijeme vývar. Poklademe nakrájenými kousky másla. Rybu pečeme cca 30 minut, až je možné roztrhat ji lehce vidličkou.
- 2Vyjmeme z mísy a uložíme do tepla. Vývar a zeleninu přemístíme do malého hrnce. Osolíme a opepříme, povaříme a zredukujeme asi na čtvrtinu. Mouku a zbývající máslo propracujeme a postupně přidáváme do omáčky, dokud nezhoustne.
- 3Dle chuti osolíme a opepříme, přelijeme přes rybu. Ozdobíme zbývající petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.