Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nadrobno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno poklademe polovinu rajčat a polovinu nasekané cibule a na plátky nakrájené jarní cibulky. Dále položíme osolenou rybu a pokryjeme zbývající zeleninou. Posypeme nasekanou petrželkou a přilijeme vývar. Poklademe nakrájenými kousky másla. Rybu pečeme cca 30 minut, až je možné roztrhat ji lehce vidličkou.
  • 2
    Vyjmeme z mísy a uložíme do tepla. Vývar a zeleninu přemístíme do malého hrnce. Osolíme a opepříme, povaříme a zredukujeme asi na čtvrtinu. Mouku a zbývající máslo propracujeme a postupně přidáváme do omáčky, dokud nezhoustne.
  • 3
    Dle chuti osolíme a opepříme, přelijeme přes rybu. Ozdobíme zbývající petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.