Chobotnice s kořeněnou marinádou

23 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu i kůru, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané oregano, pepř a sůl. Do směsi vložíme omytou a očištěnou chobotnici, necháme asi 1 hodinu marinovat.
  • 2
    Rozehřátý gril lehce potřeme olejem, položíme na něj chobotnici a pečeme 2-3 minuty doměkka. Při pečení podléváme marinádou.
  • 3
    Talíř vyložíme omytými salátovými listy, upravíme na ně chobotnici a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.