Chobotnice s kořeněnou marinádou
23 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 80mililitrůOlej olivový
- 100gramůŠalotka
- 2lžičkyOregano čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůChobotnice
- 0,5kusSalát kadeřavý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu i kůru, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané oregano, pepř a sůl. Do směsi vložíme omytou a očištěnou chobotnici, necháme asi 1 hodinu marinovat.
- 2Rozehřátý gril lehce potřeme olejem, položíme na něj chobotnici a pečeme 2-3 minuty doměkka. Při pečení podléváme marinádou.
- 3Talíř vyložíme omytými salátovými listy, upravíme na ně chobotnici a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.