Chobotničkové ragú s artyčoky a šafránem
115 min.
Ingredience
- 260gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůChobotnice
- 250gramůRajčata
- 15gramůTymián čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 4kusyArtyčoky
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůBazalka
- 2gramyŠafrán
- 150mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
24 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
55 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Chobotničky omyjeme a nakrájíme na proužky široké 1 cm. Rajčata spaříme vroucí vodou, pak je prudce ochladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tymián omyjeme, vodu oklepeme a lístky stáhneme ze stonku. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Chilli papričku omyjeme a i s jadérky jemně nasekáme.
- 2Z artyčoků odstraníme vnější listy. Artyčoky rozkrojíme na osminy a smícháme s citronovou šťávou. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, artyčoky na prudkém ohni opečeme a z hrnce vyjmeme. Na zbylém oleji opečeme chobotničky, poté přidáme česnek, chilli a tymián a ještě krátce opékáme. Přidáme rajčata a 120 ml vína a takto ochucené chobotničky osolíme a zakryté hodinu dusíme na mírném ohni.
- 3Šafrán rozetřeme, smícháme se zbývajícím vínem a necháme 15 minut odstát. Šafrán s vínem i artyčoky přidáme k chobotničkám a vše dusíme dalších 15 minut.
- 4Ragú podáváme promíchané s uvařenými těstovinami, na které sypeme na proužky nakrájené lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.