Chodská horalská polévka
50 min.
Ingredience
- 160gramůHouby čerstvé
- 200gramůBrambory
- 9decilitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1,5decilitryZakysaná smetana
- 1lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a nakrájíme je na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2Houby a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pomalu vaříme doměkka přibližně 20 minut. Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo na kterém osmažíme dozlatova cibuli. Posypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme 10 minut před dovařením do vroucí polévky. V hrnečku si v zakysané smetaně rozkvedláme vejce. Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Před dovařením polévky zamícháme smetanu s vejcem, přidáme kerblík, dochutíme solí, vaříme jen 1 minutu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.