Chodská vánoční husa na jalovci
135 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 1lžíceSůl
- 3lžíceJalovec
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 4decilitryVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
56 g
Vláknina
27 mg
Vápník
26 mg
Postup přípravy
- 1Domácí, dobře očištěnou husu (bez drůbků) omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji osolíme (i zevnitř), posypeme čerstvě pomletým pepřem. Hřbet a boky posypeme drceným jalovcem. Tuk pod křídly propíchneme vidličkou a husu dáme na pekáč. Podlijeme ji vodou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na na 190°C - 200°C asi 2 hodiny. Husu poléváme často výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.
- 2Měkkou husu se zlatohnědou kůrkou rozporcujeme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.