Chodská vánoční husa na jalovci

135 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
56 g
Vláknina
27 mg
Vápník
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Domácí, dobře očištěnou husu (bez drůbků) omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji osolíme (i zevnitř), posypeme čerstvě pomletým pepřem. Hřbet a boky posypeme drceným jalovcem. Tuk pod křídly propíchneme vidličkou a husu dáme na pekáč. Podlijeme ji vodou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na na 190°C - 200°C asi 2 hodiny. Husu poléváme často výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.
  • 2
    Měkkou husu se zlatohnědou kůrkou rozporcujeme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.