Chodská zelnačka

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme, omyjeme a na kostičky nakrájíme brambory. Dáme je do hrnce, přidáme kmín, sůl, nové koření, černý pepř, jalovec, vodu a brambory přivedeme k varu. Nakrájíme slaninu na kostičky a oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozehřejeme lžíci sádla, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Lžicí ji vyjmeme z omastku a odložíme do misky. Na zbylém omastku osmažíme cibuli dorůžova a přidáme ji vařit k bramborům. Po 15 minutách vaření přidáme k bramborům kysané zelí a vaříme společně 10 minut. Ve smetaně si rozkvedláme dohladka hladkou mouku a smetanu zamícháme do polévky. Za stálého míchání ještě do zelňačky rozklepneme 2 vejce, dochutíme solí, cukrem, povaříme 1-2 minuty a podáváme. Každou porci ozdobíme škvarky ze slaniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.