Chodské bramborové topinky
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceSůl
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 100gramůSádlo škvařené
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
134 mg
Postup přípravy
- 1Velké brambory se zdravou slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky 5 - 6 mm silné, osolíme podle chuti, posypeme drceným kmínem a vložíme na plech (nemastíme). Pečeme nasucho do zlatova v troubě, předehřáté na 220°C přibližně 20 - 30 minut.
- 2Mezitím oloupaný česnek prolisujeme, v rendlíku si rozehřejeme kvalitní sádlo, které smícháme s česnekem. Upečené bramborové topinky hned potřeme ochuceným sádlem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.