Chodské bramborové topinky

50 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
134 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké brambory se zdravou slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky 5 - 6 mm silné, osolíme podle chuti, posypeme drceným kmínem a vložíme na plech (nemastíme). Pečeme nasucho do zlatova v troubě, předehřáté na 220°C přibližně 20 - 30 minut.
  • 2
    Mezitím oloupaný česnek prolisujeme, v rendlíku si rozehřejeme kvalitní sádlo, které smícháme s česnekem. Upečené bramborové topinky hned potřeme ochuceným sádlem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.