Chodské gloukačky
45 min.
Ingredience
- Těsto
- 800gramůBrambory
- 200gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSůl
- Vařené zelí
- 400gramůZelí kysané
- 1kusCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 7decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme do mísy. Vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku, sůl a vymícháme hustější těsto.
- 2Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme slaninu na lžíci sádla, přidáme cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kysané zelí, promícháme, dochutíme solí, cukrem, pepřem, promícháme a chvilku zelí smažíme. Poté přilijeme vodu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.
- 3Z bramborového těsta malou lžičkou vykrajujeme nočky, které vkládáme k vařenému zelí. Za častého promíchání společně vaříme asi 5 minut.
- 4Gloukačky podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.