Chodské koláče

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
910 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
62 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kvásek připravíme z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí. Vše rozmícháme opatrně v hrnku a necháme 10 minut odpočívat, dokud kvásek nevyběhne. Hrozinky namočíme na 60 minut do rumu.
  • 2
    V míse rozšleháme 1 vejce, žloutky, přidáme cukr, sůl, mouku, máslo, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, rum, slunečnicový olej, zbytek mléka a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo vykynout.
  • 3
    Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kousků, pomocí válečku vyválíme kola a necháme ještě 10 minut kynout. Pak těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    V míse smícháme tvaroh, cukr, smetanu, rum, pomerančovou kůru, škrob, máslo a důkladně promícháme. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a pak je opatrně přimícháme do tvarohové směsi.
  • 5
    V další míse smícháme švestková povidla, pomerančovou šťávu, teplou vodu, slivovici a škrob.
  • 6
    Na koláče rozetřeme tvarohovou náplň. Švestkovou náplň vložíme do cukrářského sáčku a zdobíme různými ornamenty rozetřenou tvarohovou náplň. Navrch na koláče ještě poklademe hrozinky a posypeme mandlemi.
  • 7
    Takto připravené koláře vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 12. 9. 2016
Chodské koláče
👍