Chorvatská polévka

45 min.
Chorvatsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, pórek na plátky. Sýr nahrubo nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na drobno.
  • 2
    Na másle usmažíme zeleninu dozlatova.
  • 3
    Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. V hrnci rozšeháme jíšku s horkým vývarem. Přidáme osmaženou zeleninu, pepř, sůl a na mírném plameni vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
  • 4
    Polévku podáváme se strouhaým sýrem a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.