Chorvatská polévka
45 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 100gramůSýr Čedar
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 1,3litryVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, pórek na plátky. Sýr nahrubo nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na drobno.
- 2Na másle usmažíme zeleninu dozlatova.
- 3Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. V hrnci rozšeháme jíšku s horkým vývarem. Přidáme osmaženou zeleninu, pepř, sůl a na mírném plameni vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
- 4Polévku podáváme se strouhaým sýrem a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.