Chorvatské brambory
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli chvíli podusíme na másle spolu s nasekanou petrželkou. Přidáme ve slupce uvařené, oloupané, na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okořeníme muškátem a ochutíme prolisovaným česnekem. Vše chvíli dusíme, nakonec přilijeme víno se žloutky a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.