Chorvatské medové koláčky s pepřem
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 100gramůSádlo škvařené
- 120gramůMed včelí
- 60gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceVíno bílé
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se všemi ostatními přísadami kromě bílků a několika celých ořechů. Zbylé ořechy umeleme. Vypracujeme tužší těsto.
- 2Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme menší kolečka nebo jiné tvary. Urovnáme je na plech vysypaný trochou polohrubé mouky a povrch koláčků potřeme rozšlehaným bílkem. Ozdobíme kouskem ořechu.
- 3Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.