Chřest na smetaně s tagliatelli
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůSýr Parmezán
- 3gramyMuškátový oříšek
- 500gramůTagliatelle
- 500gramůChřest bílý
- 50gramůMandle
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu do poloměkka, přidáme k nim překrájený chřest a ještě asi 3 minuty vaříme. V misce umícháme sýr ricotta dohladka, přidáme smetanu, parmazán, muškátový oříšek, sůl a pepř.
- 2Těstoviny s chřestem scedíme a 2 lžíce vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny a chřest vrátíme do hrnce.
- 3Uschovanou vodu z těstovin zamícháme do sýrové směsi. Směs přidáme k těstovinám a lehce promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme praženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.