Chřest s hořčicovou zálivkou
25 min.
Ingredience
- 1hrstChřest zelený
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžícePažitka
- 100mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
456 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z chřestu odstraníme tuhé konce, vložíme do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Musí však zůstat křupavý.
- 2Mezitím v míse důkladně promícháme hořčici s octem, cukrem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou a pažitkou. Postupně přiléváme olej a mícháme do zhoustnutí.
- 3Chřest rozdělíme na talíře, přelijeme zálivkou a podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.