Chřest s houbovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyChřest bílý
- 250gramůHouby čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1hrstPažitka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, odřízneme špičky, oloupeme, konce rovně odřízneme. Houby opláchneme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat odstraníme nožičky. Šalotky omyjeme a nasekáme nadrobno.
- 2Chřest necháme 15 minut vařit v hrnci s osolenou vodou. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, krátce na něm osmažíme nožičky hub a nakrájené šalotky. Poté přilijeme drůbeží vývar a smetanu, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem, solí, promícháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ve druhé pánvi na zbylém rozehřátém másle prudce osmažíme kloboučky hub.
- 3Omáčku přecedíme do hrnce, přisypeme osmažené kloboučky, na mírném ohni krátce provaříme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
- 4Uvařený chřest scedíme, necháme v sítu okapat, potom přidáme do omáčky s kloboučky hub, promícháme a podáváme posypené jemně nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.