Chřest s hráškem a mátou
45 min.
Ingredience
- 400gramůHrášek
- 400gramůChřest zelený
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCibule
- 30gramůBešamel
- 200mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMáta
- 30gramůPetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hrášek necháme rozmrazit, chřest očistíme a pokrájíme na kratší kousky, lístky máty posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Chřest zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přilijeme mléko, přidáme bešamel, sůl, pepř, provaříme, přiložíme chřest, hrášek a dusíme asi 10 minut. Zasypeme lístky máty, můžeme přidat posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.