Chřest s máslem a strouhankou
45 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 100gramůŠunka dušená
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Pomocí nitě svážeme chřest do snopečků a vaříme 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Uvařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Odstraníme nit a rozložíme na horkém talíři.
- 2Strouhanku osolíme, přidáme špetku muškátu, osmažíme na másle a nalijeme na chřest.
- 3Hotový pokrm sypeme sekanou šunkou a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.