Chřest s vejcem a šlehačkou
40 min.
Ingredience
- 12kusůChřest bílý
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusPetržel - nať
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvíli povaříme. Přidáme 1 lžíci octa a uvaříme doměkka.
- 2Měkký chřest vyjmeme, necháme okapat, osušíme a dáme vychladnout.
- 3Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- 4Smetanu ušleháme se špetkou soli. Uvařená vejce drobně nakrájíme a z očištěné papriky odkrojíme 8 tenkých proužků a zbylý kus papriky nakrájíme na kostičky.
- 5Chřest upravíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nasekaným vejcem a kostičkami papriky. Navrch dáme proužky papriky a snítku petrželky.
- 6Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.