Chřest s vejcem a šlehačkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvíli povaříme. Přidáme 1 lžíci octa a uvaříme doměkka.
  • 2
    Měkký chřest vyjmeme, necháme okapat, osušíme a dáme vychladnout.
  • 3
    Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
  • 4
    Smetanu ušleháme se špetkou soli. Uvařená vejce drobně nakrájíme a z očištěné papriky odkrojíme 8 tenkých proužků a zbylý kus papriky nakrájíme na kostičky.
  • 5
    Chřest upravíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nasekaným vejcem a kostičkami papriky. Navrch dáme proužky papriky a snítku petrželky.
  • 6
    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.