Chřest se šunkovou palačinkou
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaCukr krupice
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŠunka dušená
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaKmín drcený
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,5šálekMinerální voda jemně perlivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, špetky soli, vajec a mléka připravíme těsto a necháme je 30 minut odpočinout. Přilijeme minerální vodu a zamícháme.
- 2Na pánvi rozehřejeme část oleje, vložíme část šunky nakrájené na kostičky a zalijeme naběračkou těsta. Usmažíme palačinku, vyjmeme a necháme na teplém místě. Stejně postupujeme u dalších palačinek.
- 3Omytý chřest oloupeme a dřevnaté konce odstraníme. Výhonky vaříme v osolené vodě s cukrem 15 minut a scedíme je. Jogurt ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a kmínem. Vmícháme nasekané bylinky.
- 4Na talíře upravíme chřest s palačinkami a obložíme bylinkovým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.