Chřest se svíčkovou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 250gramůChřest bílý
- 2kusyRajčata
- 150gramůHrachové lusky
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, maso poprášíme moukou a za častého míchání je opečeme. Vyjmeme, výpek slijeme a necháme stranou.
- 3Na pánev přidáme máslo, oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, na špalíčky nakrájený chřest, omytá, na osminky nakrájená rajčata a očištěné hrachové lusky. Po 3 minutách přilijeme víno a smetanu, osolíme a opepříme. Vmícháme nudličky svíčkové, vypečenou šťávu a vše ohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.