Chřest v holandské omáčce s lososem
60 min.
Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 2500gramůChřest zelený
- 800gramůBrambory
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kostkaCukr kostkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžičkaPepř bílý
- 350gramůLosos uzený
- 1lžičkaPetržel - nať
- 3špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
53 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
932 mg
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme škrabkou od hlaviček, výhonky chřestu svážeme do svazečků po 8 kouscích a uvaříme v 1 litru slané vody s kostkou cukru (dřevnaté spodní části odkrojíme a vyvaříme je spolu s chřestem). Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme je neloupané
- 2v 1,5l osolené vody. Po uvaření brambory scedíme a těsně před podáváním je oloupeme. Holandskou omáčku připravíme našleháním žloutků s vínem a špetkou soli. Po rozšlehání mísu se žloutkovou směsí vložíme do vodní lázně na mírný plamen a vymícháme hmotu dohladka. Potom po lžičkách vmícháme rozpuštěné máslo a dochutíme pepřem, solí a trochou bílého vína. Uvařené chřestové svazečky na talířích rozvážeme a okolo chřestu rozložíme vařené brambory a plátky uzeného lososa. Vše polijeme holandskou omáčkou a ozdobíme sekanou petrželovou natí. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.