Chřestová krémová polévka
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůChřest bílý
- 8kusůCibulka jarní
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyBujón slepičí
- 350mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka rýžová
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, dřevnaté kousky odkrojíme, 10 hlaviček dáme stranou pro pozdější použití a zbytek nakrájíme. Očištěné cibulky společně se zelenou natí šikmo pokrájíme, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený chřest, 2 kostky bujónu. Vše zalijeme 800 ml vody a pozvolna vaříme doměkka 20 minut. Odkrojené hlavičky chřestu podusíme zalité 3 lžícemi vody zvlášť.
- 2V mléce rozmícháme mouku, směs vlijeme do mírně se vařící polévky, povaříme 2 minuty a vše rozmixujeme. Polévku vlijeme zpět do hrnce, necháme přejít varem a odstavíme.
- 3Žloutky rozšleháme se smetanou a pramínkem lijeme za stálého míchání do horké polévky. Osolíme, opepříme, rozdělíme do misek, přidáme scezené hlavičky chřestu, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.