Chřestová omeleta
40 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 200gramůChřest bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 5gramůPažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě - nejdříve uvaříme tužší části, potom přidáme chřestové hlavičky.
- 2Okapaný chřest vložíme na zpěněnou cibuli, osolíme, opepříme a mírně osmahneme. Zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme srazit.
- 3Ihned podáváme. Hotový pokrm sypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.