Chřestová polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
791 mg
Cukr
212 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem.
  • 2
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
  • 3
    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme.
  • 4
    Chřest nakrájíme na kratší kousky, asi 10-15 mm, přidáme jej do procezené polévky, osolíme a v polévce velice krátce povaříme.
  • 5
    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně povaříme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.