Chřestová polévka
40 min.
Ingredience
- 66,6gramůTuk
- 0,3gramPepř černý mletý
- 200gramůChřest sterilovaný
- 6,6gramůSůl
- 13,3gramůPolévkové koření
- 6,6gramůPetržel - nať
- 300mililitrůMléko polotučné
- 133,3gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,3gramMuškátový květ
- 2litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
791 mg
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem.
- 2Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
- 3Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme.
- 4Chřest nakrájíme na kratší kousky, asi 10-15 mm, přidáme jej do procezené polévky, osolíme a v polévce velice krátce povaříme.
- 5Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně povaříme.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.