Chřestová polévka s česnekem

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si chřest tak, že odkrojíme tvrdé konce výhonků a očistíme jej. Nakrájíme na přibližně 4 cm dlouhé kousky.
  • 2
    Do velkého hrnce vlijeme olivový olej a osmažíme najemno nakrájenou jarní cibulku s celými stroužky česneku, dokud nezměknou a nezhnědnou. Přimícháme chřest, přikryjeme pokličkou a necháme ho 10-15 minut podusit. V té chvíli vytáhneme 5-6 kousků chřestu na ozdobu polévky. Potom přidáme máslo, sůl, pepř, vývar a občasným mícháním přivedeme polévku k varu. Jen co polévka začne pobublávat, snížíme plamen a v částečně přikrytém hrnci necháme 20-25 minut provařit. Pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robotu polévku rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Naservírovanou polévku ozdobíme zbývajícím chřestem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.