Chřestová polévka s česnekem
55 min.
Ingredience
- 910gramůChřest bílý
- 830mililitrůVývar zeleninový
- 14gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 5stroužkůČesnek
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 15mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si chřest tak, že odkrojíme tvrdé konce výhonků a očistíme jej. Nakrájíme na přibližně 4 cm dlouhé kousky.
- 2Do velkého hrnce vlijeme olivový olej a osmažíme najemno nakrájenou jarní cibulku s celými stroužky česneku, dokud nezměknou a nezhnědnou. Přimícháme chřest, přikryjeme pokličkou a necháme ho 10-15 minut podusit. V té chvíli vytáhneme 5-6 kousků chřestu na ozdobu polévky. Potom přidáme máslo, sůl, pepř, vývar a občasným mícháním přivedeme polévku k varu. Jen co polévka začne pobublávat, snížíme plamen a v částečně přikrytém hrnci necháme 20-25 minut provařit. Pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robotu polévku rozmixujeme dohladka.
- 3Naservírovanou polévku ozdobíme zbývajícím chřestem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.