Chřestová polévka s jíškou
45 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej stolní
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2,75litryVývar zeleninový
- 150gramůChřest sterilovaný
- 10gramůPolévkové koření
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku ochutíme muškátovým oříškem a pepřem a za stálého promíchávání vléváme vlažný vývar. Vývar s jíškou vaříme 20 minut. Ke konci varu přiléváme mléko. Polévku krátce povaříme a přecedíme.
- 2Do zcezené polévky dáme kousky sterilovaného chřestu, osolíme a krátce povaříme. Polévku doplníme polévkovým kořením a povaříme. Před podáváním vsypeme do polévky nasekanou petrželku a pažitku. Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.