Chřestová polévka s krevetami
45 min.
Ingredience
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyŠalotka
- 1lžíceOlej sezamový
- 300gramůChřest zelený
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
84 mg
Cukr
115 mg
Postup přípravy
- 1Omytý zelený chřest očistíme a přepůlíme. Z krevet odstraníme střívko, omyjeme je a odložíme na talíř. Cibuli a šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Drůbeží vývar přivedeme k varu a vložíme do něj chřest, který budeme vařit jen 5 minut. Pak ho vyjmeme a odložíme.
- 3Ve woku na rozehřátém másle podusíme 2 minuty pokrájenou cibuli. Přidáme k ní chřest s krevetami, promícháme, zalijeme horkým drůbežím vývarem a vše vaříme pouze 3 minuty.
- 4Mezitím si v misce rozmícháme vodu s kukuřičnou moukou a pomalu ji za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme do doby, až nám polévka mírně zhoustne. Polévku ochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko, které důkladně v polévce rozmícháme.
- 5Horkou polévku servírujeme v miskách, posypanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.