Chřestová polévka s kuřecím masem

25 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
650 mg
Cukr
328 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřesty omyjeme. Bílý chřest oloupeme celý, ze zeleného jen spodní 1/3, konce odřízneme. Pak chřest šikmo od špiček nakrájíme na delší kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej a 1 minutu na něm prudce smažíme nakrájené maso. Pak přidáme šalotku, zázvor a kari koření, krátce osmažíme a dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Do hrnce přilijeme vývar, přidáme nakrájený chřest, přivedeme k varu a vaříme pod přikryté pokličkou 10 minut, až je chřest téměř měkký. Polévku důkladně promícháme, podle chuti ještě přidáme pepř a sůl a podáváme posypanou petrželovou natí.
  • 4
    Vhodnou přílohou je pečivo - např. čerstvé bagety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.