Chřestová polévka s kuřecím masem
25 min.
Ingredience
- 0,5kusChřest bílý
- 0,5kilogramChřest zelený
- 1kusŠalotka
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVývar drůbeží
- 1hrstPetržel kudrnka
- 300gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
650 mg
Cukr
328 mg
Postup přípravy
- 1Chřesty omyjeme. Bílý chřest oloupeme celý, ze zeleného jen spodní 1/3, konce odřízneme. Pak chřest šikmo od špiček nakrájíme na delší kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a 1 minutu na něm prudce smažíme nakrájené maso. Pak přidáme šalotku, zázvor a kari koření, krátce osmažíme a dochutíme pepřem a solí.
- 3Do hrnce přilijeme vývar, přidáme nakrájený chřest, přivedeme k varu a vaříme pod přikryté pokličkou 10 minut, až je chřest téměř měkký. Polévku důkladně promícháme, podle chuti ještě přidáme pepř a sůl a podáváme posypanou petrželovou natí.
- 4Vhodnou přílohou je pečivo - např. čerstvé bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.